Hej på er!

Idag har jag tänkt på lite saker här i livet. Snart är det jul och det har fått mig att tänka på hela denna grejen med köphets och liknande. Egentligen är det bara en stor kommersiell högtid, företag lockar människor att handla extra mycket och på så sätt tjäna mer pengar. När man börjar tänka mer såhär så känns verkligen hela världen cynisk. Allt man ser på TV/tidningar/reklam etc. handlar ju bara om att tjäna pengar.

Meningen med livet?

Detta föranleder mig in på vad meningen med livet egentligen är. Det känns inte som det är att tjäna pengar på andra via julreklam och sådana saker. Utan jag tror mer på att ge till andra på ett genuint sätt. Meningen med livet är något i stil med att hjälpa andra människor tror jag och har även läst det av flera författare.

Det är nog därför jag valt läkaryrket, jag vill kunna ge av mig själv till andra personer. Jag hoppas det är rätt väg jag går och att allt kommer bli till det bästa!

meningen med livet

Träningen

Träningen går framåt och det är kul. Jag sitter och filar lite på några nyårslöften att avlägga för 2017. Tror jag ska dra ner på festandet och alkoholen i alla fall. Det är inte så farligt nu, men det är ändå onödigt på så många sätt. Mitt träningsband gick sönder igår och det är en stor förlust 🙁 Ska köpa ett likadant, men det finns bara online så kommer ju ta ett tag innan jag får det.