Hej på er!

Detta är min nya blogg där jag kommer att dela med mig av mina åsikter och mitt liv.

Varför sjukvård för alla?

sjukhus

Bloggnamnet är något jag haft liggandes väldigt länge. Det var dels inspirerat av USA’s president Obama och hans sjukvårdsreformsystem. Men även en sorts diss till den svenska sjukvården som är allt sämre på att ge vård till alla som behöver. Köerna är längre än någonsin och ofta gör personalbristen att större risker tas. Stressade och utarbetade sjuksköterskor kommer göra mer misstag, så är det bara.

Jag är själv insatt i branschen då jag är en bra bit in på min läkarutbildning i Göteborg. Det är med en aning dålig känsla i magen man utbildar sig in mot en marknad som går på knäna. Men jag tror på att göra förändringar i livet och hoppas kunna hjälpa till att lyfta hela sjukhusväsendet i Sverige de kommande decennierna.

Vad jag kommer att skriva om

Även om det inte längre är lika aktuellt att skriva om Obamas sjukvårdsreform kommer jag säkerligen att skriva ett och annat inlägg just om sjukvården. Det är helt enkelt frågor jag brinner för.

Träning

Förutom ovanstående kommer jag nog blogga en del om träning. Jag är lite av ett träningsfreak och går till gymmet när jag har en stund över. Jag älskar funktionell träning och har även en balansplatta och ett träningsband hemma. Träningsbandet är verkligen något av mina bästa träningsköp. Man kan göra hur många olika och varierande övningar som helst och man är inte bunden av att vara på en speciell plats! Angående vilka övningar jag gör med mitt träningsband fick jag tips härifrån.

Musik

Ett annat stort intresse är musiken. Jag började spela flöjt och piano när jag var 8 år. Numera är det gitarr och rock/pop, sing and song writer som lockar. Några av favoritartisterna är: Håkan Hellström, Janis Joplin, Mando Diao.

NU måste jag dra mig till skolan för hårt tentaplugg…

Vi hörs snart igen, ta hand om er. Vill ni komma i kontakt med mig, skicka ett email hit: mand45ed@hotmail.com